Het concept move2improve  is een weergave van het volgende uitganspunt:
Bewegen in de ruimste zin van het woord…van de grootste motorische beweging tot de kleinste beweging op celniveau, stilstaan is meestal achteruit gaan.
Zelfs het kleinste beetje bewuste beweging is beter dan niets.
Gedoseerd en bewust bewegen is een must voor ieder van ons, of het nu curatief of preventief is, elke vorm van beweging dewelke toegelaten wordt door ons lichaam telt.
Het is dan ook onze missie en taak om onze patiënten te bewegen tot…”beweging”.

 
10 goede redenen om te bewegen: 
  1. het stimuleren van de bloed en lymfestromen.
  2. de zuurstofopname doen stijgen (cardiovasculair).
  3. verhoging van de spierkracht.
  4. drainage of het optimaliseren van onze eliminatie van afvalstoffen.
  5. vetverbranding.
  6. verbetering van ons metabolisme.
  7. pijndemping (stimulatie van de A I, II en III vezels).
  8. verbetering van de flexibiliteit en mobiliteit (lenigheid).
  9. optimaliseren van balans, evenwicht en proprioceptie.
  10. harmonisatie tussen lichaam en geest (goed gevoel).
 
Redenen genoeg om uitvluchten of vooroordelen uit de wereld te helpen. Het zal er dus op aankomen onze patiënten binnen hun mogelijkheden individueel te begeleiden en te motiveren in het zetten van de eerste stap. 
 
Progressie meten is motivatie verhogend. Daarom hebben we onder het motto “meten is weten” bewust gekozen voor een reeks objectiveerbare testmodules.
Aan de hand van deze individuele testresultaten zal een aangepast beweging en oefenprogramma worden opgesteld. Dit oefenprogramma is een onmisbaar onderdeel van de revalidatie om het herstel en belastbaarheid van de letsels te verbeteren zodat er een duurzame genezing kan plaatsvinden. Tijdens en op het einde van de revalidatie kunnen we dankzij deze testmodules op een objectiveerbare wijze de vooruitgang en verbetering aantonen. Dit is een zeer belangrijk onderdeel binnen de motivatie en het doorzettingsvermogen van de patiënten. Ook aan de behandelend geneesheer kunnen we op deze manier een duidelijk verslag en evolutierapport bezorgen.

Voor verdere vragen mag u ons steeds contacteren. Er is veel in beweging op vlak van revalidatie, laat er ons “samen” de nodige stappen in zetten.

Axel Boen
Sarah Dierick
Dorith Coeck
Glenn Leemans